Seminar Schiphol meets Glass

Seminar Schiphol meets Glass

Hermans kijkt met trots terug naar het seminar gehouden op 1 maart jl. bij de Hermans Groep in Zwanenburg. In het kader van kennisdeling heeft de Hermans Groep het seminar “Schiphol meets Glass” georganiseerd. Genodigden van VolkerWessels Bouw Schiphol en de Schiphol Group hebben deze middag op een informatieve wijze kennis kunnen opdoen over glas en veiligheid.

Hermans had de 2 gerenommeerde bedrijven AGC-Nederland en aalbers|wico als gastsprekers uitgenodigd.

AGC-Nederland lichtte onder meer toe hoe glas kan bijdragen aan duurzaamheid. Hierbij werd de beoordelingsmethode BREEAM aangehouden. Daarnaast kwamen de chemische aspecten van glas uitgebreid aan bod.

Aalbers|wico, de specialist in bouwkundige beveiliging praatte deelnemers bij over hoe glas de risico’s kan beperken bij gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een terroristische aanslag, of noodweer. Kogelwering, explosiewering en brandwering kwamen aan bod.

Hermans zelf gaf met een rondleiding een kijkje in de keuken van de Hermans groep, een glaszettersbedrijf van formaat. De combinatie asbesverwijdering en beglazingskit is een sterk punt maar ook de uitzonderlijk grote vlakglas snijtafel maakt de Hermans Groep uniek in zijn soort.

Hermans wil langs deze weg alle gastsprekers en deelnemers hartelijk bedanken voor deze inspirerende dag!