Hermans en het Rijksmuseum op Schiphol

Hermans en het Rijksmuseum op Schiphol

Kunstschatten van Rijksmuseum Schiphol schitteren achter een waterval van glas

AMSTERDAM – Luchthaven Schiphol heeft een zeer prestigieuze glasconstructie op de Holland Boulevard. De binnenwanden van dit glaspaviljoen voor het Rijksmuseum bestaan uit 10.000 glaspanelen die Saint-Gobain GLASSOLUTIONS met tesa® ACXplus tape heeft verlijmd. De HERMANS GROEP, afdeling Glasprojecten heeft de engineering en doorontwikkeling op technisch en visueel vlak voor haar rekening genomen. Geconditioneerd transport en een professionele montage hebben tot een succesvol eindresultaat geleid. Al met al was het een grote uitdaging met in achtneming van alle (veiligheids)voorschriften op Schiphol. Een innovatief staaltje werk, deze speciale glasconstructie die zich onderscheidt door zijn samenstelling, opbouw en omvang (2.200 m2) .

Het glazen bouwwerk is met zijn ligging bij Luchthaven Schiphol een internationale blikvanger én ambassadeur voor tape en glas als bouwmateriaal. Miljoenen bezoekers zullen de Holland Boulevard passeren, die Luchthaven Schiphol heeft laten verbouwen.
De gecombineerde passage-/verblijfsruimte tussen de E- en F-pier heeft een nieuw interieur gekregen naar ontwerp van NEXT Architects. Saint-Gobain GLASSOLUTIONS won de aanbesteding voor de levering van maar liefst 68 ton glas voor de massieve glazen kern (toonzaal en winkel) en de vrijstaande glaswanden eromheen.

Semi-automatisch assembleren Niets werd in dit ambitieuze samenwerkingsproject aan het toeval overgelaten. Zo bouwde Saint-Gobain GLASSOLUTIONS een eigen assemblagelijn om de glasstroken tot gelaagde, glazen pakketten te verlijmen. Een vakkundig team verlijmde hier 10.000 glasstroken PLANICLEAR 10 mm van 3377 x70x10 mm (l x b x d) tot pakketten. Elke glasstrook kreeg over de volle lengte twee stroken dubbelzijdige tesa tape van 6mm breed en 1 mm dik. Ook de montage van de zware bouwstenen vergde precisie en vakmanschap. De afdeling Glasprojecten van de HERMANS GROEP monteerde de glazen bouwstenen tot decoratieve scheidingswanden van 3,37 m hoogte, deels onderbroken door vitrines.

Onderhoudsarm en veilig
Testen tonen aan dat de glasconstructie ook prima voldoet aan de strikte eisen die Schiphol qua veiligheid en onderhoud stelt. Er zijn diverse proeven uitgevoerd, waaruit blijkt dat bij beschadiging de glasstroken goed vervangbaar zijn. De tape is brandveilig en bestand tegen schoonmaakmiddelen.

Rijksmuseum Amsterdam Schiphol is vanaf vandaag officieel geopend en is te vinden achter de paspoortcontrole op de Holland Boulevard bij lounge 2. Passagiers die via Schiphol reizen, kunnen zo kennis maken met het Nederlands cultureel erfgoed.

Fotobijschrift
De Hermans Groep heeft de glazen wand geplaatst en gemonteerd

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Hein Knegt
Projectleider Helder in Glas Projecten

Hermans Groep
Weerenweg 16
1066 AH Zwanenburg
Tel: +31 (0)20 4488002
E-mail: hein@hermans-groep.nl
I: www.hermans-groep.nl

De Hermans Groep: Expert op het gebied van glasoplossingen, asbest en hijswerkzaamheden

Glasoplossingen
Hermans levert, plaatst en onderhoudt álles wat met glas te maken heeft. Van simpel vlakglas tot complexe glazen constructies. Van 24/7 spoedreparaties tot complete renovatieprojecten. Met glas is veel meer mogelijk dan het wind- en waterdicht maken van een gevel alleen. Het team glasspecialisten toont dat dagelijks aan door van ontwerp tot montage mee te denken met opdrachtgevers. Standaard oplossingen bestaan niet, in onze ogen althans. Alleen de manier al waarop we ‘glaswerken’ maken wijkt af van die van onze collega’s. Hoe? Door altijd net een stap verder te gaan in materiaal, oplossing, aanpak en logistiek

Asbestverwijdering
Hermans is een SCA-gecertificeerd bedrijf (SC 530) voor het verwijderen van asbest, asbesthoudende producten en asbestbesmet materiaal. Het specialisme ligt bij de verwijdering van asbesthoudende beglazingskit en stopverf voortkomende in de beglazing van huizen en gebouwen van voor 1994. Hermans voert werkzaamheden uit conform de wet-, en regelgeving.

Materieelverhuur
Mansher Materieelverhuur voor hijswerkzaamheden, wordt juist op die locaties ingezet waar expertise over veilig werken het verschil maakt. Daartoe zijn alle medewerkers geschoold en gecertificeerd en beschikken we over goedgekeurd, modern materieel, waaronder een mobiele kraan. Die is speciaal ingericht voor het hijsen en plaatsen van glas maar kan ook voor vele andere doeleinden worden ingezet.

Kijk voor meer informatie op onze website www.hermans-groep.nl

Of met :

Martin Weerheim
Projectleider Saint-Gobain GLASSOUTIONS Glascom
Tel. +31 (0)33 450 28 00
Email: Martin.Weerheim@saint-gobain.com
www.glassolutions.nl
Wilt u meer informatie over onze vitrines? Kijk dan op www.glascom.eu .

Over Saint-Gobain GLASSOLUTIONS

GLASSOLUTIONS Saint-Gobain is het transformatie en distributienetwerk van de vlakglasdivisie van de Saint-Gobain Groep. In Nederland is GLASSOLUTIONS een van de grootste productie- en distributiebedrijven van isolatieglas, veiligheidsbeglazing, interieurbeglazing en glasspecials. Met de innovatiekracht van de glasdivisie, een breed gamma van hoogwaardige beglazingen en de diepgaande toepassingskennis wil GLASSOLUTIONS iedere partij in de bouwkolom van dienst zijn, van ontwerp tot realisatie van een project.
Het totale vestigingennetwerk van GLASSOLUTIONS Nederland bestaat uit:
• het regionaal distributienetwerk van 10 geografisch verspreide vestigingen;
• Glascom Showcases (museumvitrines);
• de isolatieglasfabriek Technoglas in Emmen;
• de productievestiging GLASSOLUTIONS in Almelo van gelaagd glas panelen, scheidingswanden, lakglas en glas-in-lood;
• de productievestiging Dubrit in Ridderkerk van hardglas, hardglazen deuren en wanden, en scheepsglas;
• de productievestiging Swallow in Swalmen van lakglas, spiegelglas en sanitairspiegels.
Kijk voor meer informatie op www.glassolutions.nl

Of met :

Carmen Platvoet
Regional Market Manager Building Supply
tesa Western Europe B.V.
tel. +31 (0) 20 30 33 586 of carmen.platvoet@tesa.com.

tesa Western Europe B.V.
UN-studio 6e verdieping
Parnassusweg 813/A
1082 LZ Amsterdam
www.tesa.com

Over tesa
tesa is een van ‘s werelds grootste fabrikanten van technische tapes en zelfklevende systeemoplossingen (meer dan 7.000 producten) voor zowel industriële en professionele klanten als consumenten. Sinds 2001 is tesa SE (4.150 medewerkers) een volle dochteronderneming van Beiersdorf AG (waarvan andere merken onder meer NIVEA, Eucerin en la prairie zijn).
Toepassingen voor uiteenlopende industriële sectoren – zoals de auto-industrie, de elektronicabranche (bijv. smartphones, tablets), druk- en papierindustrie, en beveiligingsconcepten voor effectieve merk- en productbescherming – vertegenwoordigen circa 76% van de omzet van de tesa Groep (2015: € 1.146,00 miljard). tesa is ook partner voor de farmaceutische industrie bij het ontwikkelen van medicinale pleisters. tesa realiseert 24% van zijn omzet in de segmenten voor consumenten en vakmensen, waar 300 producten voor eindgebruikers het werken thuis en op kantoor makkelijker maken.