Pandasia

Pandasia

Hermans is trots te hebben meegewerkt aan de bouw van het pandaverblijf Pandasia. Omdat de leefruimte van de panda’s moet voldoen aan specifieke eisen heeft de dierentuin een beroep gedaan op experts uit China. Vakmensen hebben de dakconstructie van traditionele Chinese thematisering gebouwd.

Hermans heeft in in opdracht van Aalbers|Wico  de glazen wanden geplaatst. Verwarmbaar veiligheidsglas om condens tegen te gaan en in een hoek van 85 graden geplaatst om het glas minder te laten reflecteren. Gemiddelde afmeting van een glazen wanden was 2.00×2.80 meter met een gewicht van 230 kg. 28 stuks met behulp van een minikraan geplaatst

Ouwehands mag de panda’s lenen van de Chinese overheid. Het gaat om een bedreigde diersoort. In het wild leven nog ongeveer 1850 exemplaren. Reuzenpanda’s waren slechts één keer eerder te bewonderen in Nederland. En dan maar hopen dat de twee pandaberen Wu Wen en Xing Ya het daar leuk zullen vinden. Vanaf het mei 2017 zal dit voor de komende jaren hun nieuwe thuis zijn. Ze zullen maximaal 15 jaar in Ouwehands dierenpark blijven.

Bekijk het filmpje op ons YouTube kanaal